Yüksek Tansiyona Ne İyi Gelir ? | Kadınlar Sitesi -->

Yüksek Tansiyona Ne İyi Gelir ?

Yüksek Tansiyona Ne İyi Gelir ?

Yüksek tansiyon hastaları ilaç kullansalar dahi yediklerine ve içtiklerine özen göstermez ise çok ciddi sağlık sorunları ile karşılaşabilir. Bu sorunların başında kalp krizi, beyin kanaması, damar sertliği, damar tıkanması ve felç yer alır. Bu bakımdan yüksek tansiyon hastaları tuz alımını neredeyse sıfıra indirmeli ve bol su tüketmeye özen göstermelidir.


Yüksek tansiyona ne iyi gelir?

Tansiyon hastaları mutlaka doktor kontrolünde bir yaşam sürmeli ve düzenli olarak ilaçlarını almalıdır. Ne kadar yenilen ve içilene dikkat edilse de tansiyonu kontrol altına almak her zaman mümkün olmaz. Çünkü stres, sinirlenme ve üzücü haberler alma da tansiyonu yükseltir. Günlük yapılacak ferahlatıcı geziler, arkadaşlar ile hoş sohbet ortamları, yorulmadan alış veriş yapmak, hastalığın durumuna göre haberleri çok izlememek yüksek tansiyona ne iyi gelir sorusunun sosyal ve psikolojik cevabıdır.

Çay ve kahve tansiyon hastalarına iyi gelmez. Çay içilecekse limonlu olarak ve açık içilebilir daha çok bitki çayları tercih edilmeli ama bazı bitki çaylarının da tansiyonu yükselttiği unutulmamalıdır. Türk kahvesi ise çarpıntı yapabilir. Bu bakımdan tuzsuz ayran, limonata ve portakal gibi taze sıkılan meyve sularını içmek daha iyidir. Yoğurt yemek de çok faydalıdır. Kola ve asitli içecekler yüksek tansiyona ne iyi gelir değil ne iyi gelmez sorusunun cevabıdır. 

Düzenli uyku yüksek tansiyon hastaları için önerilir ama kullanılan yastığın biraz yüksek olması gerekir. Yüksek tansiyon hastalarının başına çok kan hücum etmesi iyi olmaz. Bu bakımdan hızlı bir şekilde yere eğilmek, baş aşağı iş yapmak iyi değildir. Yorucu işleri uzun süre yapmak da tansiyonu yükseltir. Çünkü bu işler kan basıncını yükseltir bu durumda tansiyonu çıkarır. Özellikle belli yaştan sonra yüksek tansiyona ne iyi gelir sorusunun cevabım oturur pozisyonda dinlenmek şeklinde cevaplanabilir. 

Peki yüksek tansiyona ne iyi gelir değil de ne iyi gelmez: turşular, aşırı yağlı yemekler, yağlı etler, salamura gıdalar, tuzu normalden fazla konmuş her türlü gıda, baharatlı gıdalar, cipsler, aşırı tatlı gıdalar, katı yağlar ( tereyağı az miktarda iyidir) ve kızartmalar. 

Meyveler her daim iyidir. Her türlü meyve aşırıya kaçmadan yenebilir. Özelikle mandalina, yeşil erik ve çilek tavsiye edilir. Greyfurt için ise mutlaka doktora danışılmalı çünkü greyfurt bazı ilaçların etkisini çok artırır. Bu bakımdan ilaç kullanan kişiler greyfurdu danışmadan yememelidir.

Mutlu olmak yüksek tansiyona ne iyi gelir sorusunun en iyi cevaplarından birdir. Aileyle varsa torunlarla vakit geçirmek, yorulmadan onlarla oyun oynamak veya bir etkinliği paylaşmak iyidir. Başı çok yere eğmeden fotoğraf çekmek gibi bir hobi de çok faydalı olur. Uzun süre örgü, dantel gibi işler ise tansiyona iyi gelmez. Çok gülmek de tansiyona maalesef iyi gelmez ama ağlamak hepsinden kötüdür.

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder