Öksürüğe Ne İyi Gelir ? | Kadınlar Sitesi -->

Öksürüğe Ne İyi Gelir ?

Öksürüğe Ne İyi Gelir ?

Öksürüğe ne iyi gelir ? Öksürük nedir ? Öksürük için en iyi gelen yiyecekler nelerdir ? Öksürük için önerilen ilaçlar nelerdir ? gibi soruların cevaplarını vereceğiz.


Öksürüğe ne iyi gelir ?

Öksürük bir çok insanda bulunan ve hemen hemen tüm insanlarca tarafından geçirilmiş ve görüşmüş bir hastalıktır peki biz bu hastalık için neler yapabiliriz.


Öksürükten kurtulma şansımız yok mu ? 
Öksürükten kurtulmak için hangi yöntemleri uygulamamız gerek ?

Öksürük bir soğuktan gelen hastalıkta olabilir yada daha farklı bir hastalık nedeniyle kapılmış olabilir. Sigara kullanımı öksürük için büyük bir oranda katkısı vardır yani sigaranın karşılığı öksürüktür o yüzden sigara kullanımını azaltmalı hatta tamamen kaldırmalıyız. Kullanımı bırakmakta zorlanan kişiler içinde SGK’nın başlattığı bir çok kampanyaya katılabilirsiniz.


Bir diğer seçenekte verem hastalığına doğru olan gidiştir, lakin bunlar genellikle kuru öksürük ile rastlanır ve sık sık tekrar eder lakin %100 öksüren bireyler arasından %2 civarı kadar az bir rakamla gidilen bir hastalıktır ve mutlaka doktora görünmeyi ihmal etmeyiniz.


Sıvı yetersizliği öksürüğün bir nedeni olabilir o yüzden sıvı tüketmeye sürekli çaba göstermeliyiz aksi halde öksürük ile baş başa kalacağız, kuru ve mikroplar sayesinde öksürük oluşumu veya artması göz önünde bulunabilir çünkü öksürüğün temel amacı o pisliği atmaktır.


Öksürük Nedir ? 

Öksürük bir çok insanda görülen geçici veya kalıcı olan bir hastalık türüdür bir çok türü olan öksürüğün böbrek boğaz,soluk borusu gibi bir çok çeşitleri bulunmaktadır. O yüzden çözüm aramadan önce ilk olarak öksürük sizin için nerede başladığını bulmanız gerekmekte olacaktır. Eğer boğazınızda oluşan bir ağrı ve öksürük ise büyük ihtimal soğuk kapmış ve hasta olmuşsunuzdur. Bu duruma oldukça dikkat etmeniz sıcak yemekler ve çorbalar içerek boğazınızın yumuşaması sizi oldukça rahatlatacaktır. Böbrek ve iç organlardan gelen bir rahatsızlık nedeni ise verem ve sigara kullanımı ile karşı karşıya olabildiğimizi anlıyoruz.

Sigara kişinin tüm organlarına zarar verir ve tüm organlarını olduğunca etkiler. Bu yüzden bizlerde sigara kullanımı ne kadar azaltırsak o kadar iyi bir sağlamız olacak konusunda kesin bir düşüncemiz olmak zorunda. Çünkü duman sizleri zehirler ve rahatsız eder. Organlarınız zarar gördüğü anda düzenli olarak çalışmayacaktır ve buda sizlerin hasta olmasına neden olacaktır. O yüzden sigarayı azaltmamız ve bir an önce tamamen bırakmamız gerekmekte bağımlı olan kişiler ve bırakamayanlar için ise sağlık bakanlığının bir çok yürüttüğü etkinlik ile sizlerde sigarayı bırakabilirsiniz.

Öksürüğün bir diğer nedeni ise veremdir. Bu çok az görülen bir hastalık türüdür. Nasıl az görülür derseniz öksürükten giden yol ile çok azdır lakin bir ihtimalde vardır genellikle kuru öksürük ile gelen bu rahatsızlıklar zamanla kat ve kat artacak ve devam edecektir bu gibi durumlarda mutlaka doktora görünmeniz sizler için önemli olacaktır.


Öksürük baş ağrısı yapar mı ?

Elbet içimizde baş ağrısını sürekli çeken ve bundan nefret etmiş kişiler olacaktır. Öksürük çok yoğun olduğu zamanlar ve kuru bir şekilde olduğu zaman baş ağrısı yapacaktır, hastalık süresinde sıkıcı bir zaman geçirmiş olacaksınızdır. Bu yüzden bir an önce dinlenip öksürükten kurtulursanız büyük ihtimal baş ağrısının da geçtiğini göreceksinizdir. Kuru öksürük sizleri sürekli olarak rahatsız ediyor ve geçmiyor ise mutlaka doktora görünmeniz gerekmektedir. Doktor size daha uygun bir yol gösterecek ve gerekli olan ilaçları vererek daha rahat bir şekilde hastalığınızdan kurtulabilirsiniz.


Öksürüğe iyi gelen yiyecekler nelerdir ? 

1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılıp yenir. İçilen bu ilaçtan sonra süt içerseniz boğazlarınız rahatlayacaktır. bu süreçte boğazınız yanabilir tabi bu sizin bir bakımdan da hoşunuza gidecektir yani bu sizler için önemli bir adım olacaktır.
Ihlamurla ayva yaprağı kaynatılır ve içilir, sıcak içecekler ve yiyecekler her zaman sizlerin çözümü olacaktır bu yüzden ıhlamur ile ayva yaprağı size iyi gelecektir bu yöntem sizleri rahatlatacaktır.
Nisaştayı su ile kaynatıp limon suyu ve pekmezle karıştırın, bu yöntem ile artık daha da rahat edebileceksiniz ve biraz da olsa rahatladığınızı göreceksinizdir.
2 tatlı kaşığı dut pekmezine göz kararı karabiber dökerek günde bir kaşık yerseniz bu da boğazlarınızı rahatlatacaktır, pekmez her zaman insanı sağlam tutar ve dinç tutar tabi karabiber de pislikleri atar ve boğazınızı rahatlatacaktır o yüzden bu yöntemi denediğiniz zaman rahatlayacaksınız.


    Öksürük İçin İyi Gelen Bitkisel İlaçlar Nelerdir ?

    Öncelikle şunu belirtelim hiç bir zaman doktorunuz kadar iyi olamayız lakin gördüğümüz ve araştırdığımız kadarıyla bunlar size iyi gelecektir ; 
    • Kekik ; Bilim adamlarına göre kekik öksürük için en iyi kurtulmak için çözüm olmuştur.
    • Zencefil ; Zencefil her derde deva olduğu gibi öksürüğe de bir çok yararı olacaktır,balla yada direk yaptığımız taktirde büyük bir olanakta kesildiğini göreceksiniz. 
    Bugün ki yazımızda öksürük ve öksürüğe ne iyi gelir hakkında bir çok bilgi öğrendik, ve okuduğunuz için teşekkür ederiz.

    Öksürüğünüz fazla bir oranda ilerlediği taktirde doktorunuza görünmeyi unutmayınız.

    Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder