Kereviz Tohumu Faydaları | Kadınlar Sitesi -->

Kereviz Tohumu Faydaları

Kereviz Tohumu Faydaları

Kereviz birçok insan tarafından bilinen bir bitkidir. Hem tadına hem de kokusuna aşina olunan kerevizin tohumu da birçok bakımdan faydası yüksek bitki tohumları arasında bulunuyor. Kereviz tohumu faydaları oldukça geniş bir skalada incelenebiliyor. İdrar söktürme özelliği başta olmak üzere nezle gibi birçok rahatsızlığın tedavisinde yüzyıllardır kullanılan bitkilerden biridir. Kullanımı çok basit olan kereviz tohumu kereviz çiçeğinden elde ediliyor. İki bin yıldır bilinen bu bitkinin çiçekleri ekim aylarında açıyor ve tohumları da koyu kahverengidir. Aynı zamanda kereviz tohumlarını yemekleri tatlandırmak için de kullanan insanlar bulunuyor.

Kereviz Tohumun Faydaları Nelerdir?

Kereviz tohumu faydaları oldukça fazladır ve kullanım şekilleri amaca göre değişim gösterebiliyor. Bitkinin faydaları şu şekilde sıralanabilir:
  • Tansiyonu düşürme özelliği vardır.
  • Kalp sağlığına çok iyi gelen bir bitkidir.
  • Kas spazmlarını azaltan bir yapısı vardır.
  • Antiseptik özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarının giderilmesinde kullanılır.
  • Antibakteriyel faydalar yüksektir.
Bunların yanında bu bitki adet sancısını gidermek için de kullanılıyor. Birçok kanser türü ile savaşmada etkili yönleri bulunuyor. Karaciğeri temizleme özelliği sayesinde insanlar rahatlama imkânı buluyor. Kolesterole iyi geliyor. Böbrek taşını düşürmede ve ödem atmada son derece önemli bitkilerdir. Bu tohumları farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Tohumların yağı, özü ya da baharatı gibi farklı kullanım türleri bulunuyor. Ancak genelde çay olarak tüketiliyor.
kereviz tohumu faydaları

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder