Gribe Ne İyi Gelir | Kadınlar Sitesi -->

Gribe Ne İyi Gelir

Gribe Ne İyi Gelir


Gribe İyi Gelen Bitkisel Karışımlar

Bir virüs hastalığı olan grip, özellikle kış aylarında kendini gösterir. Grip, soğuk algınlığı ile karıştırılmaması gereken, önemli bir hastalıktır. Kas ağrısı ve yoğun bir halsizlikle baş gösterir ve oldukça bulaşıcıdır. Bağışıklık sistemini çökerttiği bilinmekte olup; vücut ağrısı, ateş, bitkinlik, titreme, öksürük ve boğaz ağrısına sebep olur.

Peki, bu dönemde, gribe ne iyi gelir? Gribe iyi gelen besinleri ve içecekleri şöyle sıralaya biliriz:


Soğan ve Sarımsaktan Oluşan Salata

Gribe ne iyi gelir sorusuna, soğan ve sarımsak oldukça iyi bir cevaptır. Soğan ve sarımsak, aynı zamanda çok iyi bir antibiyotiktir. Gribe karşı adeta bir silah görevi yaparlar. Bu ikiliden oluşan tarifle, gribi kolay atlatmak mümkün olacaktır.

İlk olarak, 2 adet soğanı ufak şekilde doğrayın. 4-5 adet sarımsağı ezmeden, küçük küçük doğrayın. Soğan ve sarımsakları, bir tabağın içine koyun ve bir miktar doğal zeytinyağı ilave edin. Bu miktar, yaklaşık 2 yemek kaşığı olabilir. Bir miktar tuz, kırmızı pul biber, karabiber, nane ve yarım limon suyu ekleyin. İstediğiniz kadar tüketebilir, bu karışımı salatanıza da ekleyebilirsiniz.


Nane ve Limondan Oluşan Nefis Çay

Gribe ne iyi gelir dendiğinde, çoğu insanın aklına nane ve limon gelir. Nane ve limon, gerçekten oldukça etkilidir. Özellikle limonun yoğun bir şekilde C vitamini barındırması, bağışıklık sistemini güçlendirir. Gribe karşı en etkili çay olma özelliğine sahiptir.

Bir cezvenin içerisine, 1 adet limonun suyunu ve bir tutam naneyi koyun. Yarım limonu da dilimleyerek ilave edin. Cezvenin alabildiği kadar su ilave edin. Bir iki taşım kaynadıktan sonra, biraz soğumasını bekleyin. Günde 2-3 fincan içeceğiniz nane limon çayı, gribe karşı oldukça etili olacaktır.


Çiğ Kahve ve Yumurtadan Yapılan Doğal Hap

Bir tatlı kaşığı kahve, bir adet yumurta sarısı, bir kâsenin içinde karıştırılır. Karışıma 2 çay kaşığı limon suyu eklenir. Yapılan bu karışım, bir hap şekline getirilir ve yutulur. Yapılan bu doğal hap, gribe karşı oldukça etilidir.


Çuha Çiçeği Kökünden Yapılan Çay

Yaklaşık 30 gram Çuha çiçeği kökünü, 1 litre suyun içine ayın ve haşlayın. Soğuduktan sonra süzün ve günde 3 bardak için. Gribe ne iyi gelir dendiğinde, Çuha çiçeği kökü diyebiliriz.


Kuru İncir, Kuru Üzüm ve Muz Karışımı

15 gram kuru inciri, yaklaşık 1 litre suyun içine atın. 15 gram kuru üzümü ilave edin ve haşlayın. Kuru üzüm ve kuru incire, yaklaşık 4 adet muzu dilimleyerek ezin ve ekleyin. Grip geçene kadar, hazırlamış olduğunuz bu karışımdan tüketin.


Adaçayı ile Gargara

Aktarlardan alacağınız adaçayını, günde 3 defa gargara yapmak için kullanın. Boğaz ağrısına da oldukça iyi gelecektir. Bunun yanı sıra, gribe ne iyi gelir dendiğinde adaçayı içek denilebilir. Günde 3 bardak içeceğiniz ada çayı, ağrılarınızı da hafifleterek sizi sakinleştirecektir.

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder