Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Yaralarına Ne İyi Gelir? | Kadınlar Sitesi -->

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Yaralarına Ne İyi Gelir?

Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Yaralarına Ne İyi Gelir?

Uçuklar insan vücudunun her bölgesinde çıkabilen bir cilt hastalığıdır. Uçuk virüsünün en sık görüldüğü ve en çok şikayet edildiği bölge dudak ve dudağa yakın bölgelerdir. Tıp literatüründe dudak uçuğu olarak adlandırılan bu cilt problemi ufak kabarcıklar ve kızarıklar olarak ortaya çıkmaktadır. Dudaklarda genellikle uçuk çıkmadan evvel ağız çevresinde veya dudaklarda batma ve yanma gibi belirtiler meydana gelir. Özellikle son 24 saatlik süreçte yanma, sızlanma veya kaşınma gibi hisler baş gösterir.

Uçuk Neden Çıkar?

Uçuk virüsü, insan bünyesine çeşitli yollarla girerek bir defa iltihap oluşturduktan sonra o bölgedeki sinir düğümünde pasif olarak yaşamaya başlar. Daha sonra vücudumuz zayıf düştüğünde aktif hale gelir. Özellikle psikolojik vakalarda, stres altında olduğumuz durumlarda veya korkunç rüyaların akabinde görülebilir. Sürekli tekrarlayabilen bir durum olan uçuk bağışıklık sistemimiz zayıf düştüğünde, aşırı yorgunluk ve uykusuzluk hallerinde, aşırı zararlı güneş ışınlarına maruz kalındığında, vücutta herhangi bir enfeksiyon oluştuğunda uçuk virüsü aktifleşir ve vücudumuzun herhangi bölgesinde ortaya çıkar.

Uçuk Nasıl Geçer?

Uçuk virüsünün tekrar etmesine sebebiyet veren durum uçuk tedavisinde oldukça mühimdir. Örnek verecek olursak, dudakta çıkan uçuğun genel sebebi stres ise çeşitli yöntemler ile stresinizi kontrol altına alabilir uçuklardan uzak kalabilirsiniz. Buna ek olarak bağışıklık sisteminizi zayıf kılan herhangi bir rahatsızlığınız mevcut ise gerekli tedavileri yaptırarak hem rahatsızlığınızı gidermiş olur hem de uçuklardan kurtulmuş olursunuz. Eğer sebebi güneş ışıkları ise güneş koruyucu uçuk kremleri işinizi görebilir. Ayriyeten eğer dudaklarınızı yaralayacak derecede yeme ve ısırma gibi tikleriniz var ise bunlardan kurtulmanız halinde uçuklardan uzak kalabilirsiniz. Kısacası sağlığınıza ve çeşitli püf noktalarına dikkat ettiğiniz taktirde uçuk probleminden sakınmanız mümkün.

Uçuğa Ne İyi Gelmektedir?

Uçuk virüsü için henüz tıbbi olarak bir tedavi bulunmuş değildir. Bir defa vücuda girdiği takdirde hayat boyu vücuttan çıkmaz fakat anti-viral tedaviler ile hafifletmek mümkün. Birtakım ilaçlar iyileşme süreci için kullanılsa da tekrarlama riskini yok edememektedir. Uçuk sürekli tekrarlayabilen bir rahatsızlıktır ve genellikle ilk çıktığı yerde veya çok daha yakın bölgelerinde ortaya çıkmaktadır.
Uçuk Nasıl Geçer? Uçuk Yaralarına Ne İyi Gelir?

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder