Kabızlığa Ne İyi Gelir? | Kadınlar Sitesi -->

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlığa Ne İyi Gelir?

Kabızlık yanlış beslenme veya yetersiz beslenme sonucu her zaman başınıza gelebilecek tuvalete çıkamama rahatsızlığıdır. Kabızlık sürekli tükettiğimiz gıdalarla çok yakından ilgilidir.

Genellikle kabızlığa omega yağ asitleri ve lifli yiyecekler iyi gelmekle birlikte, sağlıkla yağlar bakımından zengin gıdaların tüketimi kabızlığı hafifleten yiyecekler arasında yer alır. Sağlıklı yağların aksine aşırı yağlı, besin lifi bulunmayan ve işlenmiş gıdaların tüketimi bağırsak sistemini yavaşlatır ve kabızlığa sebebiyet verir.

Yediğimiz yiyeceklerin yanı sıra günlük düzenli miktarda su tüketimi de kabızlığı geçirebilecek en önemli etmenlerden biridir. Günlük beslenme düzeninizde yapılacak bir iki ufak değişiklik kabızlığınızı geçirmeye yetebilir.

Kabızlığa İyi Gelen Besinler

Besinlerden önce en önemlisi su tüketimini arttırmanız oldukça mühimdir. Su vücudumuzun temel gereksinimlerinden olup günlük belli bir miktarda alımı ile vücut için gerekli minerallerin alınması şarttır. Kabız iken su tüketimi bağırsaklarımızın çalışmasını ve dışkının yumuşamasını sağlayarak çıkmasını kolaylaştırır. Su tüketiminde dikkat edilmesi gereken önemli nokta ise suyun doğrudan tüketilmesi gerektiğidir. Çay, kahve ve gazlı içecekler ile dolaylı yoldan tüketimi faydalı olmaz.

Kabızlık durumu kişiden kişiye değiştiği gibi tedavi şeklide farklılık göstermektedir. Örneğin erik suyu ve üzüm kimi insanlarda bağırsakları yumuşatarak kabızlığa iyi gelebilmektedir. Kuru üzüm ve erik besin lifi bakımından oldukça zengindir, bu yüzden tüketimi kabızlığa iyi gelecektir. Sıkılmış meyve suları da kabızlığa faydalıdır fakat ülseri veya reflü gibi rahatsızlığa sahip insanların asitli meyve suları tüketimi riskli olabilir.

Daha önce lifli besinlerin kabızlığa iyi geldiğinden bahsetmiştik, baklagiller ve fasulye lif bakımından oldukça zengindir. Kabız iken baklagiller ve fasulye tüketimi oldukça faydalıdır. Aynı şekilde koyu yeşil sebzelerin ve yapraklarının tüketimi sindirim sisteminin lif ihtiyacını karşılayarak sindirimi kolaylaştırır ve kabızlığı geçirir. Bu sebzelerden birkaçı: tatlı patates, havuç, kuşkonmaz, lahana ve enginar tüketimi oldukça yararlıdır.

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder