Nar Suyunun Faydaları | Kadınlar Sitesi -->

Nar Suyunun Faydaları

Nar Suyunun Faydaları


Bolluğun ve bereketin simgelerinden biri olan nar, içeriği sayesinde birçok rahatsızlığa iyi gelen, vücudu zinde tutan ve sağlık veren bir meyvedir. Nar gibi, nar suyu da sağlık için tercih edilen bir üründür. Nar suyundan en iyi şekilde faydalanabilmek ise endüstriyelleşmiş (hazır, paketli) ürünlerle değil, taze sıkma meyve sularıyla mümkündür.

Nar suyu içmek, narı yemeğe göre daha az faydalıdır; çünkü narın meyvesinin içinde bulunan çekirdeklerin bile çeşitli faydaları vardır. Tıpkı limon, sarımsak ve keten tohumu gibi doğal bir antioksidan olan nar çekirdeğini ağızda çiğneyip yutmak daha faydalıdır; çünkü direkt yutulan çekirdeklerin önemli bir kısmı sindirilmeden boşaltım sistemine gitmektedir.

Nar suyu da antioksidan barındırsa da, çekirdekleri kadar değildir. Buna karşın nar suyu, bağışıklığın güçlendirilmesi için doğal ve leziz bir tercih olacaktır. Meyvede bulunan B ve C vitaminleri ile potasyum günlük ihtiyaç duyulan oranların önemli bir kısmını karşılamaktadır. 200 ile 250 kalori arasında olan nar, birçok meyveye kıyasla daha fazla protein içermektedir. Proteinin çoğu da yine narın çekirdeklerindedir. Lifleri sayesinde kabızlığa karşı da iyi gelen bu lezzetli meyve, bakır, fosfor ve potasyum eksikliklerinde de tercih edilmektedir.
Nar Suyunun Faydaları

Yorum Yaparak Destek Olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder